A postások képesek változtatni az előítéleteken

2015. május 15. postar

A személyes találkozások, kollegiális kapcsolatok képesek változtatni az előítéleteken. Persze mindehhez mindkét fél részéről elengedhetetlen egymás irányába a nyitottság. A Nyugati téren, az ország legnagyobb postáján ezt a lépést már meglépték, ugyanis két fogyatékos fiatal lány is dolgozik a hivatalban.

1_2.jpg

Fotó: Kovács Bence

Egyikük, a 27 éves Miklós Mária már több mint 3 éve dolgozik a postán. Mária siket-néma, így írásban kommunikál kollégáival, amely azonban nem okoz fennakadást a munkájában. A tömeges levélfelvételen dolgozik, de pénzkiosztással és rovatolással is foglalkozott már. Az ő életét még tovább könnyítette, Rajkovity Renáta érkezése, aki nagyothalló, de szépen beszél és mindent meg is ért, amit mondanak neki, így még fordít is kolléganőjének. Csak néhány hónapja dolgozik a postán, de jól érzi magát, a munkában nem érzi, hogy fogyatékossága hátráltatná, a kollégák pedig segítik, ha valami miatt erre mégis szükség van.

Fotók: Kovács Bence

Eredeti szakmájukban a lányok nem tudtak elhelyezkedni, mert a munkáltatók megijedtek a fogyatékosságuktól. A postánál azonban ugyanolyan teljes értékű embernek érezhetik magukat, ami számukra a legfontosabb.

A Magyar Posta ismét Fogyatékosság-barát Munkahely lett, mert a vállaltnak fontos, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak a kompetenciájuknak, végzettségüknek megfelelő munkakört találjanak, ahol megkülönböztetésmentes munkahelyi légkörben, befogadó környezetben dolgozhatnak az alkalmazottak.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr877459506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása