A legeslegelső...

2015. május 06. postar

1840-ben május 6-án bocsátották forgalomba Angliában az első postabélyeget. Az esemény emlékére (150. évforduló) Magyarország is adott ki bélyeget, amelyen az első bélyeg, a Penny Black nyomata is megtalálható.

brit.jpg

A világ első, 1840-ben kiadott bélyegét, a Viktória királynőt ábrázoló Penny Black néven ismert kiadást, amelyet a Bélyegmúzeum Nagy-Britannia bélyegei között mutat be. Amikor bélyeget ragasztunk a borítékra, a mai napig azt jelezzük vele, hogy a levél feladásakor egy összegben kifizettük a teljes postai viteldíjat.

Mivel Anglia akkor az egyetlen bélyegkibocsátó állam volt, nem tartották szükségesnek az ország nevét feltüntetni. Ez hagyománytiszteletből a mai napig sem szerepel az angol bélyegeken, viszont a mindenkori uralkodó képmása - ha csak egy kis sziluett formájában is - minden bélyegükön megtalálható.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr507435906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása