Ember a csomagban!

2015. április 17. postar

„Ha egyszer valakinek sikerült, miért ne sikerülhetne nekem is?” Ezt gondolhatta Brian Robson, aki csomagküldeményként feladta magát Ausztráliából Londonba. Az út azonban egy kicsit kalandosabbra sikeredett, mint arra eredetileg számított, ha nem fülelik le idejében, bele is halhatott volna.

embercsomag.jpg

A történet nem mai, még 1964-ben történt. A történet részleteiről a BBC számolt be. A férfi egy az ausztrál kormány által támogatott bevándorlási programmal érkezett a kontinensre, azonban nem találta meg ott a számítását. Unta a munkáját és honvágya volt. Pénze azonban nem volt egy ellenkező irányú repülőjegyre, illetve a program miatt nem is hagyhatta volna el az országot, hiszen azért kapott kormányzati támogatást, hogy legalább két évig maradjon.

Egy mindössze 76x66x96-os méretű faládában adatta fel magát, amelyről a légitársaság úgy tudta, számítógép alkatrészeket tartalmaz. A menetidő elvileg 36 óra volt Melbourne és London között. A férfi magára szegelte a dobozt, amelyben csak felhúzott lábakkal tudott ülni, mert volt benne mellette egy bőrönd is. Vitt magával egy zseblámpát, két párnát és két üveget (az egyikből ivott, a másikba pisilt). Az egyik probléma az volt, hogy már az első állomáson fejjel lefelé hagyták a ládát a betonon, ahol 22 órát töltött ilyen helyzetben. Aztán átkerült a másik repülőre, amely azonban nem egyenesen Londonba, hanem előbb Los Angelesbe tartott. Útközben majdnem megfagyott, többször elájult.

Végül a zseblámpa fénye fedte fel az Angyalok városában, amit az egyik rakodómunkás vette észre. Összességében négy napot töltött a ládába zárva, összekuporodva, de megúszta élve. A férfi ma 70 éves, és élete nagy kalandját még mindig felkapja a média.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr367372626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása