Postás épített fantasztikus palotát

2015. március 28. postar

Méghozzá nem is akármiből, hanem kavicsból 33 év alatt. Ferdinand Cheval francia postás napi levélhordó útjain gyűjtötte össze a különleges, érdekes formájú kavicsokat, amelyekből a hosszú évek alatt alkotta meg a palotát.

1_1.jpg

A 29 kilométeres útra talicskát is vitt magával, hogy legyen miben szállítania a meglelt köveket. A kavicspalota 1879 és 1912 között épült. A postásnak sem építészi, sem művészi előképzettsége nem volt, munkája után, éjszakánként dolgozott, a teljesítménye így még inkább lenyűgöző. Az alkotás azóta fontos turisztikai látványosság lett Dél-Franciaországban.

Az "Ideális Palota" nem lakható, azonban a postás benépesítette mindenféle fantasztikus kavicsból készült lényekkel. Vannak köztük óriások, tündérek, polipok és pelikánok. Egy ember csodálatosan megvalósult fantáziája.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr37310566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása