Rendeljen! – A Posta szállítja

2014. szeptember 30. postar

Nem egyszer csenget nálunk egy kedves úriember a zöld autóval, aki ráadásul kérésre a délutáni órákban hozza a csomagot. Az embert akkor is izgalommal tölti el egy ilyen küldemény érkezése, ha nem meglepetés, ami benne van, hiszen ilyenkor csúcsosodik a „vadászat” izgalma, ilyenkor kaphatjuk a kezünk közé a netes áruházban levadászott árut, amit eddig csak virtuálisan tehettünk magunkévá.

csomag4.jpg

Arról már korábban is írtunk, hogy a postáknak világszerte előremenekülési útvonalakat kellett találniuk, a technológia fejlődése és az ezzel együtt járó levélforgalom-csökkenés miatt. Az egyik megoldás a Magyar Postánál is a minél nagyobb részvállalás a csomagszállításból. Mert szintén a technológiának köszönhetően ez a szegmens rohamos fejlődésnek indult az internetes rendelések elterjedésével. A posta négyféle lehetőséget is nyújt a csomagkézbesítésre.

Az online áruházak már a kiskereskedelmi forgalom 3.1 százalékát adják az eNET kutatása szerint, ami 217 milliárd forintos forgalmat jelent. A magyar internetezők 72 százaléka vásárolt már online, ami az ország lakosságának több mint harmadát, 3.4 millió főt jelent.

Az online vásárolt termékek közül a legnépszerűbbnek a számítástechnika, a szórakoztató elektronika, a lakásfelszerelés, játék, ajándék és a ruházat, sportruházat számít, a legnagyobb növekedést tavaly a baba-mama, a ruházat és az állateledel termékek online értékesítése mutatta. A legtöbb cég futárszolgálattal szállíttat, a verseny pedig nagyon erőteljes a szereplők között. Ezt a cégek ki is használják, a lehető legjobb szolgáltatás és árak megszerzése érdekében. A Posta futárszolgálata bővült a legnagyobb mértékben tavaly.

Az üzleti és a vásárlói igényeket egyaránt igyekeznek többek között azzal kielégíteni, hogy a csomagok átvételének lehetősége igen bőséges. Például a PostaPontokon, csomagautomatákból is hozzá lehet jutni a rendelésekhez, amelyekről korábban részletesen is írtunk. Valamint Mol-kutakon, otthon és a munkahelyen. Az ország legnagyobb hálózata a Magyar Postáé: ezt 2500 postahely, 125 Mol PostaPont és 35 csomagautomata alkotja.

Így a napi útvonalba is könnyen beilleszthető egy átvevőhely vagy akár automata, ha esetleg nagyon későn végzünk, utóbbi esetben nyitvatartási időkhöz sem kell alkalmazkodnunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr606747221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása