A leggyorsabb postások

2014. július 10. postar

Nem kétséges, fontos, hogy egy postásnak milyen a fizikai erőnléte, állóképessége, hiszen gyakran nem keveset kell gyalogolnia. Bár sokan ma inkább biciklire, esetleg motorra pattannak. Maratont azért ritkán kell futniuk, és az sem mindennapi, hogy épp a gyorsaságuk viszi őket majdnem bajba.

postásmaraton1.jpg

Nem is olyan régen, áprilisban, állított fel valaki új Guinness-rekordot maratonfutásban, méghozzá postásruhában. A dolog érdekessége az, hogy az illető, bizonyos Pete Waumsley valóban postás, a brit Királyi Posta dolgozója. A férfi 3 óra 47 perc 35 másodperc alatt teljesítette a távot. Ha pedig postás, akkor nem csak úgy teher nélkül futja a maratont, hanem cipelnie kellett egy négy és fél kilós zsákot is. Az egyenruha sem volt éppen kellemes viselet, nyakkendővel és zakóval egy ilyen vállalkozáshoz.

postásmaraton2.jpg

Egy német postás azonban majdnem elveszítette az állását gyorsaságáért. Ugyanis kitalálta a legrövidebb útvonalat a célállomásai között, kollégái azonban azt gyanították, azért olyan gyors, mert útközben kidobja a leveleket, ezért bepanaszolták.

A férfi, hogy hatékonyabb legyen, ugyan nem a hivatalos útvonalat járta be, de gyorsabban közlekedett a levél-felvevőhelyek között, mint a többi postás. Az ügy a bíróságig jutott, ahol a kézbesítő főnöke beismerte, hogy részben tudott a férfi alternatív megoldásairól, tolerálta, bár hivatalosan nem hagyhatta jóvá őket. A postást végül felmentették, de arról már nem szól a fáma, hogy a továbbiakban járhatja-e a saját maga által kitalált útvonalat.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr976496629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása