20 millió dollárt is hozhat a világritkaság

2014. június 13. postar

A világritkaság kifejezés szinte eufemizmus, hiszen a Brit Guyana-i egycentes magenta bélyeg önmagában egyedülálló. Hiszen a világ leghíresebb és legdrágább bélyege, amiből mindössze egyetlen darab létezik. Már háromszor döntött árverési rekordot az 1856-ból származó postai bérmentesítő, és most júniusban a Sotheby’s aukcióján megint erre lehet számítani.

magenta.jpg

A becslések szerint akár 20 millió dollárt vagyis 4.4 milliárd forintot is adhatnak majd érte. Ráadásul története meglehetősen kalandos, több mint 28 éve nem láthatta a nagyközönség, utolsó tulajdonosa pedig egy gyilkosságért elítélt milliomos volt. John DuPont 2010-ben a börtönben halt meg. Most vagyonának kezelői bocsátják áruba a bélyeget, melyből a bevétel egy része jótékonysági célokra megy majd. Történetéről további részleteket itt olvashatnak.

Ha az összeg eléri a becsült összeget, akkor a bélyeg újabb rekordot állít be június 17.-én, mint a legdrágábban valaha eladott bélyeg. David Redden az aukciósház elnöke már gyermekként rajongott ezért az akkor elérhetetlennek tűnő bélyegért, így mint mondta számára ez egy varázslatos darab, amely egyet jelent a ritkaság és érték definíciójával. Számára így olyasmi teljesült, amit álmában sem remélt, hogy akár csak időlegesen is, de ennek a különleges bélyegnek az „őrzője” lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr836297987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása