606-tal megdőlt a világrekord

2014. március 14. postar

Egy bélyeg általában nem arról híres, hogy sok felirat van rajta, így nem csoda, hogy a belga posta által kibocsájtott nőnapi bélyeg Guiness-rekordot döntött. Nem kevesebb mint 606 szó olvasható rajta, négy nyelven, melyek ráadásul egy női arcot adnak ki együtt.

belga_nő.jpg

A szövegrészletek a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés kiküszöböléséről szóló ENSZ egyezményből származnak. A tervező célja az volt, hogy a szöveg egészen piciben is olvasható legyen. Egyébként nem csak az arc, hanem a hátteret is szöveg adja. Ez az első alkalom, hogy a belga posta kifejezetten nőnapra jelentetett meg bélyeget, ami már jövő héttől kapható is lesz a postákon.

Nem gyakori, hogy ilyen sok szöveg legyen egy bélyegen. 2010-ben Dublint az UNESCO az irodalom fővárosának kiáltotta ki. Ennek örömére kibocsájottak egy bélyegte, amin nem egy író vagy egy híres irodalmi hely szerepelt, hanem egy egész novella.

dublin.jpg

Ugyan nem bélyegre, de bélyeg méretű helyre írta le egy brit férfi a Miatyánkot, 490 szóval és 116 írásjellel. A szöveget egy 2 és fél pennis bélyeggel valóban le tudta takarni. De ezzel a szómennyiséggel ma nem jutna be a Guiness-rekordok könyvébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://posta.blog.hu/api/trackback/id/tr245857391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása